Шестокласничката от основно училище „Тома Кърджиев“ Анка Иванова получи нов таблет. Подаръкът, който ще помогне на момичето да се справя по-успешно с обучението от разстояние, когато това се налага, е изпратен от фондация My Childhood /“Детство мое“/ в американския град Сейнт Луис. Както „Утро“ писа, фондацията е създадена от младата русенка Лъчи Делчева, която от години живее в града в щата Мисури, но не забравя родния си град и голяма част от добрините на „Детство мое“ са с русенски адрес.
Таблетът за Анка, която е и спортистка - тренира вдигане на тежести и участва в състезания, е лично дарение от цигуларката Мануела Каймаканова, на която фондацията изразява специална благодарност. Думи на благодарност от „Детство мое“ отправят и към русенското сдружение „Дунавско сияние“, което е предало таблета на шестокласничката. 
В самото навечерие на коледните празници фондация „Детство мое“ изпрати флумастери, бои, пластилин и други средства за рисуване, моделиране и артистични занимания в Центъра за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания „Любов“. За тези младежи фондацията организира и празнично пица парти с пици, приготвени от Planet Food, които са един от партньорите на „My Childhood“ в Русе.