Шестокласничката от училище „Любен Каравелов“ Калина Балканска омая журито на второто издание на кулинарното състезание „Като шеф готвачите“, което организира за деца Професионалната гимназия по туризъм. По време на надпреварата с кухнята на ресторант „Кралска закуска“ Калина измайстори вълшебен карамелен сладкиш с бишкоти, като за това й помогна нейният партньор - 12-окласникът от ПГТ Мариан Иванов. Мариан тази година взе златния медал в националното състезание по професии в Пловдив, така че тандемът му с Калина просто бе обречен на успех. 
Второто място спечелиха Мария Ангелова от 5 клас в СУ „Христо Ботев“ и Елизабет Иванова от ПГТ, трети станаха Росица Стефанова, шестокласничка в ОУ „Васил Априлов“, и Радослав Илиев от ПГТ. Наградата на русенския Клуб на професионалните готвачи получиха близначките от 6 клас в СУ „Васил Левски“ Албена и Михаела Маринови и гимназистката Десислава Димитрова. Призът на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе отиде при Преслав Недялков, 5 клас от ОУ „Отец Паисий“, и Вероника Димитрова от ПГТ. Наградата на община Русе взе тандемът на петокласничката Яна Пенчева от училище „Тома Кърджиев“ и Цанислав Ангелов от ПГТ. 
Бъдещите шеф готвачи в продължение на три часа свещенодействаха, за да изработят примамливи суфлета, тарталети, ягодови изкушения и други свои любими десерти. На журито му беше потребно доста време, за да определи на кого коя награда да присъди. Накрая всички си направиха обща снимка. 
Междувременно директорката на ПГТ Ренета Вълева разказа преди дни за единственото по рода си детско кулинарно състезание на министърката на туризма Николина Ангелкова. Това стана по време на гостуването на Ангелкова в производствения корпус на гимназията. Вълева предложи надпреварата „Като шеф готвачите“ да стане национално състезание, а министърката горещо адмирира идеята и обеща да съдейства за реализацията й.