Бившият старши треньор на „Дунав“ Веселин Великов бил на крачка от завръщане в Русе, Човекът, който буквално възкреси отбора преди няколко години и го направи фактор в първенството още при промоцията му в елитния футбол, няма обаче да води тима през пролетта.
Историята започнала в дните около Коледа, когато ръководството на клуба го поканило на разговор. А и основанията бяха налице - Великов беше вече без работа, тъй като последният му тим - „Кариана“ /Ерден/, с когото треньорът направи чудеса във Втора лига и стресна здраво далеч по-високоплатената конкуренция, бе разпуснат. Неслучайно трима от този тим веднага преминаха в елитни клубове.
Великов, който бил в Бургас с жената на сърцето си - бившата баскетболистка на „Дунав 8806“ Зорница Костова, приел поканата за среща, качил се на колата си и тръгнал към Русе. Срещата се състояла около терените на комплекс „Дунав“, които по времето когато Веселин беше старши треньор бяха в отвратително състояние. Той останал приятно изненадан от сегашното добро състояние на базата.
При преминалия в приятелски и дружелюбен тон с клубната управа разговор станало ясно, че Великов далеч не е тръгнал да извива ръце с поставяне на велики финансови претенции. Напротив - те били приемливи. Изискванията му били само в една посока - да доведе щаба си, като в случая ставало въпрос за още двама треньори. Клубното ръководство обаче преценило, че на  този етап касата не може да са позволи още две заплати.
На раздяла се стигнало до договорка - ако „Дунав“ е в по-цветущо финансово здраве през лятото и ако Великов все още е без ангажименти, да са върне в Русе и да поеме „Дунав“.
Трудно ще е, защото доказаният вече старши треньор едва ли ще остане без оферти в скоро време. 
И все пак той изглежда като човека, който със сигурност може да вдигне на друго ниво играта на дунавци, нищо че в момента за тима играят изключително млади момчета. Той вече показа какво може - пое „Дунав“ преди няколко години във „В“ група, събра отхвърлени и забравени от всички футболисти, с тях финишира на първо място в Трета и Втора лига, поведе ги и към триумф в елита и ги изведе до четвърто място. После знаете незабравимите мачове за Лига Европа срещу „Иртиш“. А и още се помни победата в Разград срещу „Лудогорец“ и тази срещу ЦСКА в Русе. Както и равенството на стадион „Георги Аспарухов“ срещу „Левски“. 
И, забележете, един човек от селекцията му - Мартин Луков, беше втори вратар на „Оборище“ /Панагюрище/. Сега Мартин е национал. 
Почти всички други момчета пък се подвизават днес в отбори от елитния ешелон.
„Когато завършихме четвърти, държах да подсилим тима и да вървим към надграждане. Не се получи“, каза Великов преди няколко месеца пред „Утро“.
Накрая той излезе виновен и си тръгна. 
И не само че не се получи, но селекцията в „Дунав“ през всеки следващ сезон ставаше все по-мижава. Да се стигне дотам, че през отминалото първенство отборът бе съставен от изключително посредствени футболисти, доведени като свободни агенти, без кой знае какви финансови претенции.
Нататък историята е известна - отпадане от Ефбет Лига и падение до третото ниво на българския футбол. Там, откъдето Веселин Великов вдигна някога отбора.