Бившият футболист на „Локомотив“ /Русе/ Динко Дерменджиев и Александър Маринов са новите треньори в академията на футболен клуб „Дунав“. Дерменджиев ще води подготовката на децата, родени през 2008 година, грижа за които имаше досега Драгомир Григоров. Той ще бъде ангажиран и с набор 2010 в партньорство с Йордан Стоянов. Маринов ще работи в тандем с Илиян Памуков с отбора с футболисти до 15 години. В същото време ще води и подготвителна група.
„Това са дълго обмисляни промени. Идеята е всяка формация да се подготвя от екип от минимум двама треньори. Тренировките ще се провеждат по координирана програма, съгласувана с най-добрите консултанти в детско-юношеския футбол в България. Интересуваме се и от примери в чужбина, както и от методиката на работа в „Динамо“ /Загреб/“, коментира спортният директор в клуба Мартин Цирков. 
Преди и след края на новия полусезон ще бъдат направени контролни тестове на всички футболисти в академията. В процес на внедряване е електронна система, която ще проследява постигнатите резултати. Клубът ще инвестира и в квалификацията на треньорите си в школата. 
„Искаме да стимулираме децата да са и отговорни граждани. Ще организираме и финансираме обществено полезни дейности за възпитаниците от школата. Не всички ще станат професионални футболисти, но всички трябва да бъдат за пример“, допълни Цирков.