Треньорите в школата на ФК „Дунав“ ще научат официално днес кой с какъв отбор ще работи през 2021 година. Най-важната и изненадваща новина обаче е, че Илиян Памуков, който води през есента младия състав на „светлосините“, вече няма да бъде наставник на представителния тим.
„Решихме да направим промени. След сбирката утре /днес - б.а./ всеки ще знае за какво ще отговаря. Сигурното е, че начело на първия отбор ще са други хора. Нека да изчакаме още малко, преди да съобщим имената им“, каза за „Утро“ членът на УС Деян Йорданов.
Той е човек, в чийто ресор е стратегическото развитие на клуба. В същото време е и официален говорител.
Йорданов призна, че са разглеждани различни варианти за старши треньор.
„Това бяха специалисти извън Русе, с които разговаряхме дори на стадион „Дунав“. Останаха впечатлени от базата. На този етап и за съжаление не можем обаче да удовлетворим финансовите им изисквания. Не искам да съобщавам имена, защото няма смисъл“, призна той.
В същото време се разбра, че в школата ще бъде привлечен още един треньор. И неговото име ще стане ясно днес.
Обещаната след края на сезона селекция с привличане на русенски футболисти, които играят за други отбори, също е в ход.
„Близо сме до ангажиране на три момчета. Едното ще дойде от „Литекс“. Вторият футболист е централен защитник, който ще се завърне от Германия. Преди това е играл за „Ботев“ /Пд/ и „Лудогорец“. Третото попълнение, от когото все още нямаме категоричен отговор, е футболист на „Спартак“ /Варна/“, обясни Йорданов.
На въпрос дали спартаковецът не е рожбата на дунавската школа Кристиян Върбанов, той отговори отрицателно.
„Като във всеки клуб, който почва почти от нищото, не ни е никак лесно. Веднага след Нова година обаче ще имаме срещи в Община Русе и с представители на бизнеса. Надявам се, че пролетният сезон ще е по-добър за „Дунав“ и като резултати, и като игра“, завърши Йорданов.