Голмайстор №1 на Левски за всички времена Наско Сираков е все по-близо до завръщане на "Герена", пише "Труд". 

Според близки до клуба това ще се случи при евентуална оставка на настоящия спортен директор Георги Иванов. Много е вероятно тя да стане факт непосредствено след края на сезона в "А" група, който за поредна година се оказа нулев за 26-кратните шампиони. Напрежението е дошло в повече на Гонзо, който в последно време е основна мишена на привържениците на тима.

От своя страна Сираков вече е провел няколко разговора с един от собствениците на клуба - Иво Тонев. Двамата не крият близките си отношения в последно време, след като изгледаха един до друг последните 3 домакински двубоя на Левски от новопостроения сектор "А". За разлика от тях настоящият шеф на клуба Георги Иванов предпочете да проследи загубата от Локо (Пловдив) с 2:3 от сектор "В".

При положение че разместванията по горните етажи станат факт, именно Сираков ще има последната дума по евентуална треньорска смяна. Настоящият наставник Стойчо Стоев почти сигурно си тръгва след последния мач. Неговият договор изтича и няма индикации, че ще бъде подновен.

Не е изключено легендата на "сините" да потърси специалист от съседна Сърбия.

Евентуално завръщане на Сираков на "Герена" ще бъде трето като ръководител, след като бившият футболист на "сините" вече има два престоя начело на тима. Последният беше през 2013-а, но бе твърде мимолетен и приключи броени дни след събличането на Ивайло Петев. Именно със Сираков се свързват и последните успехи на Левски, след като по време на неговото управление отборът игра в Шампионската лига и груповата фаза на тогавашната Купа на УЕФА.

В същото време, ден след поражението от Локомотив, управителният и надзорният съвет на Левски се събраха на заседание. Срещата продължи до късно вечерта, а на нея бяха разисквани 5 точки. Една от тях бе бюджетът за новия сезон, а останалите се запазиха в тайна. От клуба отказаха да коментират каквото и да било.