Поликлиниката в Две могили ще носи името на починалия на 10 декември след заразяване с коронавирус д-р Ангел Брайков. Предложението е на общинските съветници от СДС Драгомир Драганов, Румен Марков и Бисер Йончев и бе прието на вчерашната сесия в града.
81-годишният личен лекар, който до последно лекува пациентите си, но не успя да помогне на себе си, е почетен гражданин на Две могили и бивш кмет на общината, избран за мандата 1995-1999 година с бюлетината на СДС.
За да не останат хората от листата му без здравни грижи, кметът на Две могили е провел разговори с няколко медици. Принципно съгласие да помогне е дал д-р Михайлов, който е от Две могили, но практиката му обхваща Обретеник и част от Борово. Той обаче не може да кара 8-часови смени, така че в бъдеще ще се търси трайно решение на проблема. Един от вариантите е връщането на бившия началник на двемогилската поликлиника д-р Христов, който обаче в момента живее със съпругата си в Главиница, където е личен лекар, и семейството не може да се върне по-рано от юни 2021 година.