Ковид сектор, където ще се преглеждат пациенти с коронавирус, преди да бъдат приети в болница „Медика Русе“, се изгражда от вчера в ДКЦ 2 и ще започне работа в четвъртък, каза вчера за „Утро“ административният директор на лечебното заведение Алисе Муртезова. Той се създава по обявена в неделя заповед на здравния министър проф.Костадин Ангелов за разкриване на специализирани сектори в бившите поликлиники, за да се облекчи работата на отделенията за лечение на растящия брой пациенти с Ковид-19.
Помещението е до триажния пункт пред сградата на ДКЦ 2. В него ще работят лекар и медицинска сестра, обучена да тества пациенти с антигенни тестове за коронавирус. Ако се установи човек с температура или с други симптоми за коронавирус, той ще бъде прегледан в Ковид сектора и при нужда ще бъде настанен в болницата на лечение, обясни Муртезова.  
В ДКЦ 1 имаме идея къде ще бъде Ковид сектора по заповедта на министър Ангелов, но трябва да я видим черно на бяло и тогава ще преминем към изпълнението й, посочи управителят на здравното заведение д-р Цветан Райчинов.