Новата година ще дойде със сериозна реорганизация в детско-юношеската школа на ФК „Дунав“, научи „Утро“. Тя ще включва размествания на треньорите, които водят отделните възрастови групи, както и привличане на други наставници. Не е изключено някои от треньорските кадри да бъдат освободени.
Мярката била продиктувана от категоричното намерение на спортно-техническото ръководство да осъвремени в максимална степан методиката на работа и да даде шанс за разгръщане на млади, амбициозни и готови да се учат хора. Мотивът за промените още бил, че клубът ще разчита в близките години на изключително местни футболисти, затова и трябва да се хвърлят много повече усилия за развитие на школата.
На въпрос на „Утро“ дали рокадите включват евентуалното привличане на Мариян Тодоров от „Аристон“ в щаба на школските треньори, отговорът бе отрицателен. Тодоров бил поканен през лятото да се завърне в „Дунав“, но той отказал.
Междувременно са проведени разговори с близо дузина футболисти, родени в Русе, но с ангажимент в момента към други отбори. Става дума за момчета, излезли вече от юношеска възраст и на около 20-21 години. Повечето от тях дали позитивни знаци, че могат да се завърнат в Русе. На този етап обаче е рано да се споменават конкретни имена. Единственото сигурно попълнение засега е миналият през „Лудогорец“ офанзивен халф Преслав Петков.
Представителният отбор ще бъде във ваканция до 11 януари. Според шегаджиите в клуба тимът щял да си спести тази зима лагер в Турция, Кипър или на Канарските острови заради затегнатите мерки заради коронавируса.