Мачът в събота между „Дунав“ и „Бдин“ във Видин ще е специален за футболиста на русенския отбор Николай Дичев. Той стана играч на „драконите“ през зимата, но през есента защитаваше цветовете на видинския тим. Нещо повече - 31-годишният Николай игра на 27 август миналата година с екипа на бдинци в Русе - 1:1. И вкара изравнителния гол, след като Йордан Димитров бе дал преднина за дунавци.
„Николай бе решил да се завърне през зимата в своя роден град Ямбол. Говорихме с него и му предложихме да играе за нашия отбор, още повече, че имахме сериозни проблеми в отбрана. Радваме се, че прие нашата покана“, разказа за „Утро“ председателят на УС на ФК „Дунав“ Диян Димов.
С централния защитник Дичев русенският тим определено изглежда с по-стабилен ариергард. Футболист със сериозен опит /в „Созопол“, ЦСКА, „Локомотив“ /ГО/, „Спартак“ /Пл/ и „Бдин“/, Дичев има изчистен и опростен стил на игра. Впечатленията са за хладнокръвен бранител, който може да изнася разумно топката заради добрата си техника. Не обича обаче рисковете. Когато трябва, не се притеснява да изпраща кълбото дълбоко напред. С една дума - „Дунав“ случи с това попълнение.
Макар че е на последно място със 17 точки, тимът на „Бдин“ не е за подценяване. В предишния кръг видинчани отстъпиха с 2:3 като гости на „Марица“, но показаха, че не се предават до последно. Губеха с 0:3, вкараха след почивката набързо 2 гола и дори бяха на крачка от изравняване.
Най-опасният им футболист е 32-годишният Цветомир Тодоров.
За „Бдин“, въпреки че клубът не е в добро финансово състояние, играят и няколко чужденци.