Тежка катастрофа между два тира и микробус предизвика километрични задръствания към Дунав мост вчера. Инцидентът стана малко преди 14 часа на булевард „България“ на автобусната спирка, малко преди отбивката за село Николово.
До катастрофата се е стигнало, след като тир с търговищка регистрация рязко намалил скоростта. Микробусът зад него се опитал да свие встрани, за да не се удари в ремаркето. При маневрата в него се е врязал турски тир с германска регистрация и го запратил към камиона от Търговище. Така микробусът се е оказал в преса между тежките камиони.
Очевидец на инцидента е украинецът Александър, който разказа, че е успял да мине с тира си в крайната лява лента и така да избегне верижната катастрофа.
Шофьорът от Търговище разказа каква е причината да намали внезапно. Пред него имало такси със силистренски номер, което рязко спряло на автобусната спирка заради проститутка. Украинският му колега потвърждава, че на спирката е имало момиче. Мястото е известно като стоянка на дежурните жрици на бул.“България“, въпреки че полицията многократно ги е санкционирала за създаване на предпоставки за пътни произшествия.
На мястото на инцидента бяха изпратени екипи на полицията, Автомобилна администрация и линейка заради шофьора на микробуса, който бе откаран в болница с травма на крака.