Модерна спортна зала и плувен басейн ще радват децата и младежите от кварталите „Дружба“ и „Чародейка“ и ще осмислят свободното им време. Вчера бе направена първата копка на строежа в двора на средно училище „Васил Левски“. Това бе единият от двата грандиозни проекта на бившия директор на най-голямото русенско училище Галин Ганчев, който до това лято оглавяваше СУ „Васил Левски“.  
Спортният комплекс ще бъде изграден с общински средства, които засега възлизат на около 2,5 млн лева. Проектът предвижда съоръжението да разполага с игрална зала за хандбал с 600 зрителски места, фитнес зала, галерия и бар-кафе с изглед към игрището. Плувният комплекс с учебен плувен басейн с размери 12 на 25 метра ще се намира в сутеренното ниво на бъдещата сграда. Съблекални, душове, лекарски кабинети, помещения за треньори също са предвидени. Спортната зала и басейнът ще се ползват от учениците на училище „Васил Левски“ за часовете по физкултура и за тренировки, а в другото време ще бъдат на разположение за спорт на деца и младежи от кварталите. 
След като бе направена първата копка, зам.-кметът по култура и образование Енчо Енчев разби бутилка шампанско в кофата на багера и посочи, че съоръжението, което започва да се изгражда, предстои да стане един от най-добрите спортни обекти в Русе. „Осигуряваме за момента финансирането от общинския бюджет, но търсим допълнителни средства за довършване. Ако не успеем, ще го довършим само със собствени средства. Всичко това го правим за децата“, заяви Енчев.
Зам.-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева подчерта, че за изпълнител е избрана русенска фирма „Адис Калинов“. А управителят на фирмата инж.Калин Калинов увери, че ще бъде направено всичко възможно залата да е готова до 3 години. Той припомни, че „Адис Калинов“ е работила по довършването на голямата спортна зала на Кръговото и има опит в изграждането на такива съоръжения.