Изпратили сме писма до всички лечебни заведения, бивши поликлиники, медицинските центрове, общопрактикуващи лекари и стоматолози и очакваме днес /вчера - б.р./ да пристигнат списъците с имената на медиците, които желаят да се ваксинират против коронавируса. Утре /днес - б.р./ ще ги изпратим в здравната инспекция във Велико Търново, откъдето колегите ще ги придвижат до Министерството на здравеопазването, както е заповедта на министър Костадин Ангелов, каза вчера пред „Утро“ директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова.
По принцип всяко лечебно заведение ще ваксинира персонала си, а специалистите, джипитата и зъболекарите ще бъдат ваксинирани от личните си лекари. Това обаче ще стане през януари, когато се очаква да пристигнат трите ваксини, уточни д-р Николова. Впоследствие джипитата ще ваксинират пациентите от практиките си, които пожелаят.
Проверка на „Утро“ сред лекарите на първа линия в борбата с Ковид-19 и сред повечето началници на отделения в двете университетски болници установи, че всички, които не са прекарали зарата, ще се ваксинират. Тези, които са преборили коронавируса, ще откажат имунизацията заради изградените антитела. 
В момента вървят запитванията към хората от целия персонал на болница „Канев“ дали желаят да се ваксинират и още няма данни колко човека ще си поставят ваксина, каза пресаташето на болницата Стела Кръстева-Стефанова. Същото потвърди и административният директор на болница „Медика Русе“ Алисе Муртезова. Тя обаче посочи, че още не е ясно как ще се придвижат тези ваксини до Русе и къде ще се съхраняват до ваксинацията, защото тя надали ще се извърши за един ден във всички лечебни заведения „Медика“.
Всички от персонала на Онкоцентъра, които не са боледували от К-19, ще се ваксинират, потвърди и д-р Камен Кожухаров. Самият той в момента се лекува в Ковид отделението на КОЦ, състоянието му е стабилизирано.
До края на деня ще изготвим списъци с имената на лекарите от здравното заведение, които желаят да се ваксинират срещу Ковид-19, посочи управителят на ДКЦ 1 д-р Цветан Райчинов и допълни, че лично той ще се ваксинира, за да е спокоен за здравето си.