Публикуваните обяви за работа в Русе във водещите сайтове у нас намаляват с почти една пета (19%) през ноември спрямо октомври, показва месечният анализ на една от водещите компании JobTiger. Спрямо ноември 2019 г. спадът е с цели 39%.
След обнадеждаващите данни за пазара на труда от август и особено от септември, когато новите предложения на работодателите почти бяха достигнали нивата си преди пандемията, през последните два месеца тенденцията е на траен спад. През ноември броят на обявите е намалявал осезаемо с всеки изминал ден. Резултатът е 36% по-малко предложения през изминалия месец спрямо нивата от февруари, т.е. преди официалното обявяване на пандемията от коронавирус.
Негативната тенденция вече засяга всички сектори. За първи път от началото на коронакризата у нас се отчита спад на публикуваните обяви във всички отрасли, дори и в традиционно процъфтяващата ИТ индустрия.
Според анализа на JobTiger най-засегнат продължава да е секторът „Хотелиерство и ресторантьорство“ - с повече от двоен спад (-56%) на обявите, следван от секторите „Търговия и продажби“ (-27%) и „Логистика/ транспорт“ (-25%). 
Очакванията са за продължаване на негативната тенденция на пазара на труда и през последния месец на 2020 г.