33-годишната русенка Виолина Маринова, която се класира втора след победителя Ивайло Спасов в кулинарното тв шоу „Мастър шеф“, спечели наградата на MasterCard и в рамките на цял месец тя ще бъде шеф готвач в напълно оборудван свой Pop-Up ресторант в столицата, където ще може да разгърне своя талант професионално.
„Искам да затрудня себе си на макс, искам да докажа, че мога да се справя, да съм на ръба, да си преживея цялото последно готвене, защото това е смисълът - да се доказвам!“, заяви преди финала Виолина.
В решителния последен кръг от шоуто русенката направи като предястие „Снежен рак“ в рулце от тиквичка с Юзо кошу майонеза, едамаме и консоме от спанак. Основното й ястие бе Еленско бонфиле с коричка от банко и билки, крем от кореноплодни и бял шоколад. Тя приготви горски гъби със запечен орех и порто и презентира ястието върху естествени чинии от корен на орехово дърво от тяхната градина в Мартен.
Десертът се оказа решаващ за определянето на победителя - Виолина или Ивайло Спасов. Виолина представя първа своя - Шоколадов мус с кремю от малини и памук от виолетки. Десертът бе с три вида шоколад - бял шоколадов мус, безглутенов блат и кремю от малини. Въпреки че остана втора, русенката е изключително щастлива от преживените емоции в „Мастър шеф“.
Виолина е домакиня и майка на двама сина, която се е посветила изцяло на семейството си. Завършила е право, но помага в бизнеса на мъжа си за отглеждане и преработка на орехи.
Налага й се да е много креативна в кухнята, защото „вкъщи всички са много капризни за храна“. Съпругът й харесва традиционни ястия, здравословното състояние на големия й син изисква по-здравословна храна, а малкият е с алергия към млечни продукти. Казва, че участва в „Мастър шеф“, за да направи нещо и за себе си след 9 години като всеотдайна майка и съпруга.