Кризата като възможност - Художествената галерия в Русе продължава да прави реалност от двете семантични значения на китайския йероглиф. Невъзможността да посрещат приятели и почитатели на живо в залите на галерията провокира нова идея. От началото на декември на фейсбук страницата на галерията всеки ден се представят именити български художници, чиито творби са част от богатото съдържание на фондовете на русенската галерия. 
Виртуалното запознанство с утвърдени автори - впечатляващи живописци, графици, монументалисти, специалистите са нарекли „Общият път в изкуството“. Репродукциите на творби на авторите са съпроводени с увлекателно разказани моменти от творческия и житейския им път. В поредицата изкуствоведите разказват главно  за семейства на творци - съпрузи, родители и деца, които споделят търсенията, идеите и находките си. Често пъти родствата налагат отпечатък върху творчеството, но в много от случаите ясно личи разграничаването и различните стилове и жанрове, в които работят хора, живеещи под един покрив. 
Родствените връзки са различни, но пътят е общ - този на изкуството, казват в галерията. И поставят началото с бележки и творби на Иван Ненов и Екатерина Савова-Ненова. Поредицата продължава с Юли Минчев, неговата съпруга Калина Тасева и тяхната дъщеря проф.Десислава Минчева. Последваха публикациите за Атанас Нейков, Христо Нейков, Златка Дъбова. Интригуващите разкази за големите имена в българското изобразително изкуство продължават.