Облекчения за родителите, които във времето на строги ограничения заради пандемията с коронавирус не водят децата си на детска градина или силно разреждат посещаемостта, предлага кметът Пенчо Милков. Докато общината се намира в червената или оранжевата зона, определена от министъра на здравеопазването, родителите да заплащат месечна такса от 10 лева, ако детето посещава яслата или градината над половината от редовното време, като освен това ще се добавят още по 2.50 лв. за всеки присъствен ден. За ползването на  облекчението е необходимо само писмено уведомление от родителите до директора. 
Това предложение предстои да бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет. В докладната на кмета Милков има още идеи, които са оформени като проект за наредба за изменение и допълнение на Наредба щ 16 на ОбС за местните такси, цени и услуги. Част от тях се отнасят до таксиметровия превоз - за издаване на удостоверение за регистрация и извършване на такъв превоз ще се събира такса от 100 лева. А за всяко отделно превозно средство, включено във въпросното удостоверение, Общината ще събира още по 10 лева. Всяка промяна пък, която се вписва в удостоверението, също ще струва нови 100 лева, а дубликатът на документа ще бъде на стойност 10 лева. 
Още едно ново предложение е включено в докладната на кмета - то предвижда концертите, спектаклите и другите прояви на студии и формации от Общинския детски център за култура и изкуство и Общинския младежки дом вече да са платени. Така, за да ръкопляскат на внучето, докато пее или танцува на сцената в Доходното здание, бабите и дядовците пенсионери вече ще си купуват билетчета по 3 лева, а всички останали ще плащат по 5 лева. От общинската администрация са изчислили, че с тези приходи ще се покриват разходите за осветители, озвучаване и останалите услуги, които ползват съставите и формациите в Доходното при своите изяви.