Празничният последен месец на годината в Кукления театър започва тази вечер в 18 ч, когато малки и големи зрители ще могат да видят най-новата постановка  „Приказка за Боби и шайка микроби“. Актуалната и в същото време забавна и поучителна история, разказана от режисьора Валентин Владимиров-Валяка, вече обра овациите на почитателите на кукленото изкуство. 
На 3 декември, а също и на 17-и, от 19 ч театърът показва своя спектакъл „Пинокио“, който донесе първия в историята на русенската куклена трупа „Икар“. Другият вечерен спектакъл ще се играе на 10 декември също от 19 ч - това е не по-малко завладяващото представление „Криворазбраната цивилизация“, което е адресирано най-вече към зрялата публика, но също и към младите хора, които благодарение на удивителния спектакъл ще преоткрият българската драматургична класика. 
Другите заглавия в афиша на Кукления театър ще донесат истинска радост за най-малките - онези, които с трепет и любопитство очакват Дядо Коледа. По традиция старецът с бялата брада и червената роба ще раздава подаръци и на невръстните зрители. От театъра напомнят на родителите, че тези, които искат детенцето им да получи подарък от главния герой на театралните постановки във втората половина на декември, трябва да донесат добре опаковани и надписани пакети, които да предадат на касата в деня, когто купуват билети за спектакъла. Шарените кутии ще бъдат раздавани, след като представленията приключат. 
А тези представления са: „Коледни снежинки“ от 18 ч на 16 декември и от 11 и 17 ч на 19 декември, „Коледен подарък за Мърморко“ от 11 и от 12.30 ч, „Леденостудена приказка“ от 11 часа. И трите приказни коледни истории са разказани от Валентин Владимиров- Валяка, режисьор в русенския Куклен театър. Впрочем „Коледни снежинки“ ще бъдат играни, макар и без присъствието на Дядо Коледа, също и на 6 и 12 декември, първата и втората неделя на последния месец от годината, като представленията ще бъдат на 6-и от 11 и 12.30 ч, а на 12 декември - от 11 и от 17.30 ч.