Частната детска градина „Дъга“ и общинската „Слънце“, както и двете ясли към тях са готови да приемат над 80 деца на медици, ангажирани на първа линия в борбата с Ковид-19. При необходимост може да бъде отворена и детска градина „Радост“, заявиха от Община Русе.
След въвеждането на новите противопандемични мерки от събота и затварянето на детските и учебните заведения беше помислено за малчуганите, които остават вкъщи, а някои от тях няма кой да ги гледа. Лечебни завадения „Медика“, чиято собственост е градина „Дъга“, веднага обявиха, че заведението ще приема деца на техни служители и на медици от Белодробната болница. 
„Работата на лекарите, медицинските сестри, санитарите и персоналът в здравните заведения е свързана с директен контакт с пациентите и те трябва ежедневно да са на работа. В момента те дават допълнителни смени и са под голямо натоварване. Поемането на грижите за децата им ще осигури спокойствие на ангажираните на първа линия медицински лица, които нямат близки, на които да оставят малчуганите, докато се грижат за пациентите си, аргументира се собственикът на „Медика“ доц.Кирил Панайотов.