Откриването на нощен зъболекарски кабинет ще бъде сред приоритетните изисквания към бъдещия управител на „Центъра по дентална медицина 1 - Русе“, както е официалното име на Стоматологията. Това решиха на последното си заседание общинските съветници.
В конкурса за поста за пръв път ще могат да участват не само дентални специалисти със съответната медицинска и мениджърска квалификация, а и икономисти. Условието и за едните, и за другите, е да имат над 5 години стаж по специалността си.
В момента 20% от приходите на медицинския център  идват от наематели. От кандидатите да го оглавят ще се иска бизнес стратегия за развитие на общинската фирма, в която закритият нощен кабинет ще трябва да бъде обезпечен финансово и кадрово.
През септември кметът Пенчо Милков постави въпроса за откриване на такъв кабинет на действащия управител д-р Елена Дачева. По-късно в отговор на въпрос на „Утро“ тя заяви, че има много финансови, кадрови и някои законови пречки пред реализиране на идеята, но разработва проект за финансиране, който ще представи пред Община Русе.
Събеседването с кандидатите да оглавят Стоматологията ще се проведе на 14 и 15 януари.