Новата книга на Иван Станков "Вечерна сватба", вдъхновена от любовта и Русе, ще бъде представена тази вечер от 18.30 ч онлайн на страниците на Издателска къща "Хермес" във Фейсбук" https://www.facebook.com/events/461419081497164
и YouTube https://www.youtube.com/user/HermesPublishers.

Сборникът с "разкази от други времена", каквото е подзаглавието му, започва живота си от истории в русенските вестници между Първата и Втората световна война, които авторът задълбочено проучва, преди да започне да пише. Част от героите и ситуациите в него са действителни. Книгата говори за човека, за любовта, за надеждата и за смъртта по характерния за автора грабващ сърцето начин. Тя е и своеобразен поглед към някогашния Русе - градът на Иван Станков, който се връща към живота на поколението на предците си в него.

В разговора освен писателя, който е и професор по българска литература във Великотърновския университет, участват редакторът на "Вечерна сватба" и управител на ИК "Хермес" Стойо Вартоломеев, преподавателите в Пловдивския университет доц.Гергина Кръстева и доц. Димитър Кръстев, главният редактор на "Утро" Младен Любенов и Марина Братанова - управител на книжарница "Хермес" в Русе.

Представянето е част от новия проект "Литературен клуб "Хермес". На финала ще бъде обявено кой печели книга с автограф от Иван Станков от Фейсбук играта на "Хермес".