„Докосни мечтите ми“ се казва изложбата, в която 50 снимки и фотоколажи показват усмихнати деца и младежи със специални потребности. Тя е част от националната фотоизложба „Различните деца на България“ и ще бъде открита на 29 ноември в 11 ч във фоайето на Доходното здание. В нея има място и за 17 деца от Русе, които ще покажат своите таланти.
Инициативата е на столичния фотограф Анна Йончева, а организатори са сдруженията „Дунавско сияние“ и „Смело сърце“. Изложбата се реализира с подкрепата на Община Русе.
По време на изложбата, която ще остане в Русе до 3 декември, ще се набират средства за още една благородна кауза на Анна Йончева - закупуване на специализирана въртележка за деца със специфични потребности. Инициативата е част от друг неин проект - „Да играем заедно“. Именно със събраните от него средства в началото на октомври в Русе бе поставена комбинирана люлка за деца с увреждания.
Финалът на изложбата ще постави и естествения финал на онлайн фестивала „Светът е за всички“, посветен на Международния ден на хората с увреждания - 3 декември. За първи път той е неприсъствен заради пандемията от Ковид-19. Организатор на фестивала е сдружение „Смело сърце и се реализира с финансовата подкрепа на програма „Култура“ на Община Русе.