Днес в централното фоайе на Доходно здание се състоя откриването на Международния фестивал на усмивките, на което присъства г-жа Ива Чавдарова – началник отдел „Култура“ в община Русе и организатори, сред които госпожа Юлия Борчева – директор на Фондация „Имеон-Балкани“.

Г-жа Чавдарова пожела успех, поздрави организаторите и участниците, които с творбите си носят „послания, които създават усмивки“ и връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов.

Това е седмото издание на Фестивала и се провежда под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията – г-н Ивайло Московски, като събитието е включено в културния календар на Министерството на културата. Бяха експонирани повече от сто творби от Международния фестивал за пощенско изкуство, хумористична рисунка и карикатура. От 16-ти до 26-ти септември, зрителите ще могат да се насладят на интерпретациите на майсторите на рисувания хумор от цял свят на тема „Дестинация Балкани – Дестинация България“, както и в още една категория „Дестинация“, допълнена от генералния спонсор на събитието Пощенска банка.