Несъгласие с публикацията на „Утро“ от 5 ноември „Патронният празник в Арена Русе вкарал коронавируса в Математическата“ изрази директорката на гимназията Галина Бобева. В изложението й са посочени две неточности - празникът е бил за 50-годишния юбилей, отложен веднъж през март заради противоепидемичните мерки в страната и се е състоял на 23, а не на 27 ноември. 
„До този момент нито РЗИ, нито Областният щаб са излизали с констатации и становища, че „Патронният празник в Арена Русе вкарал коронавируса в Математическата“. Заболели от Ковид-19 учители и ученици от гимназията има от началото на учебната година. Ученик с положителен тест бе установен на 15 септември. Десет дни преди провеждането на юбилея с Корона вирус са диагностицирани две учителки, други трима колеги бяха карантинирани като контактни. Няколко ученици също бяха карантинирани като контактни на болни членове на семействата си. В гимназията се вземат всички противоепедимични мерки. Въпреки това не може да има пълна гаранция, че в голямата училищна общност няма да дойде неустановен заразен ученик, който да разпространи вируса сред съученици и учители. Твърдението „Доказано е, че заразата в МГ „Баба Тонка“ се е разпространила след отбелязването на патронния празник“ е груба манипулация и нарушаване на журналистическата етика. Подобни факти не само, че всяват страх и притеснение у много родители, а в същото време невярното разспространение на данни е подсъдимо.
Считаме че уважаван от всички ни вестник с традиции, какъвто е вашият, занапред ще се позовава изцяло на проверена информация и това няма да води до объркване на вашите читатели.
МГ „Баба Тонка“ винаги е поддържала добри контакти с медиите в града и считаме за недопустимо по подобен начин да се използва името на гимназията“, се казва още в изложението на Галина Бобева.
Б.р. Г-жа Бобева с основание се тревожи за ситуацията в управляваното от нея училище, както и за начина, по който дейността му се отразява в медиите. Разтревожени са и родителите - след като преди юбилея са констатирани заразени преподаватели и учители и ученици са били поставени под карантина като контактни, не е ли било възможно празникът да се отложи още веднъж? Тази година бяха отложени много събития, някои от тях - и с респектиращ международен авторитет, например като юбилейното 60-о издание на Международния музикален фестивал „Мартенски музикални дни“. Популярен русенски сайт публикува писмо на притеснена майка на дете от МГ по този повод, разбира се, анонимно, за да се спестят евентуални проблеми на детето. Но не спорим, че и ние сме допуснали грешки, за които се извиняваме - празникът неправилно е посочен като патронен, датата не е точно цитирана, освен това мнението, изказано пред автора на материала, че тържеството е донесло неблогоприятни последици, не е официално. Но е изказано от ангажирани с ограничаване на разпространението на коронавируса специалисти, не е измислено.