Другарят председател - център нападател!
Така се очертава да мине мачът утре между „Шумен“ и „Дунав“ на стадион „Волов“, защото таран в отбора на домакините ще е Юлиян Загоров!
Момент - това не беше ли същият Загоров, който бе издигнат за технически директор на русенския клуб само преди няколко месеца, когато фарсът с предаване на клубната собственост от д-р Симеон Симеонов на митичната швейцарска фирма „Алпине Концепт“ беше в апогея си?
Същият!
Загоров даваше интервюта, чертаеше планове, дори разпределяше някакви премии, говореше от името на новия кратък и несбъднат стопанин Красен Кръстев. И така нататък.
Мимолетен спомен е, че беше за кратко преди няколко години футболист на „Дунав“. Тогава правеше нечувано брутални шпагати като централен защитник. После се прочу като играч на „Ботев“ /Нови пазар/, когато зашлеви звучен шамар на русенски съдия и видеото обиколи света.
Но ето - утре от 14 часа един от „спасителите“ на „Дунав“ ще поведе атаката на „Шумен“!  Отборът му е осми с 19 точки, а дунавци са четвърти с 20.
За тима на домакините ще излязат и две други любопитни фигури - бившият ляв бек на „Литекс“, ЦСКА и „Черно море“ Михаил Венков, както и русенецът Мартин Иванов. Сигурно помните Иванов в „Дунав“, когато старши треньор беше Веско Великов. После игра и за „Локо“ /Русе/.
В атаката за „Шумен“ още ще е варненецът Румен Николов, много добър футболист, минал през школата на „Черно море“.
Да кажем няколко думи и за „катакомбата“ „Волов“. Уникален стадион в уникална държава!
Трибуните на съоръжението напомнят на пометена от смерч дива гора, а футболистите ползват за съблекални два фургона на пистата. Там се облекчават, там се къпят, оттам припкат към терена, който все пак, за разлика от стадиона в Дончево, има и малко трева.
На „Волов“ не е сложена и тухла от началото на 90-те години, когато президент и спонсор на клуба беше фирма „Шогун“ на Гриша Топалов, който беше направил отбор с Божидар Искренов, Стефан Колев и куп други попреминали зенита си гръмки имена.
Шоуто в кръга на Трета лига между два отбора с тъжна участ към днешна дата почва утре от 14 часа.
В другите двубои: в неделя - „Интер“ /Добрич/-“Устрем“ /Дончево/, „Спортист“ /Генерал Тошево/-“Доростол“ /Силистра/, „Спартак“ /Варна/-“Черноморец“ /Балчик/, „Септември“ /Тервел/ -“Кубрат“, „Черноломец“ /Попово/-“Ботев“ /Нови пазар/, „Тополи“-“Лудогорец 3“.
„Светкавица“ /Търговище/ почива.