Треньорът на "Дунав" с футболисти до 19 години Емануил Върбанов заяви пред "Утро", че трудно може да преглътне последните две загуби на отбора си. В последния кръг от есенния сезон в първенството на Елитната юношеска лига тимът му загуби с 0:1 срешу опашкаря "Сливен" у дома, а по-рано катастрофира с 0:12 като гост на "Септември" /София/.
"Тези два мача бяха най-големият ми спортен кошмар. Срещу "Сливен" създадохме 20 голови положения, топката се търкаляше по голлинията, но така и не се намери кой да я вкара във вратата. За сметка на това ни вкараха тъп гол. Срещу "Септември" излязохме направо от автобуса в зверски студ. Дузпа, момчетата се прекършиха набързо и стана каквото стана", обясни Върбанов.
На въпроса какво може да направи като зимна селекция, той отговори: "Очакваме две момчета от Шумен. Ще видим на какво са способни и дали могат да помогнат. Важното е да се спасим от изпадане, а през следващия сезон ще е по-лесно", каза треньорът.
По наредба с лигата ще се разделят последните два отбора. В момента на тези позиции са "Марек" /6 точки/ и "Сливен" /3/. 
"Дунав" е с място пред тях с 8 точки.