Юношата на „Дунав“ Кристиян Върбанов се завърна в отбора, след като през есента бе част от ЦСКА 1948. Съобщената първо в „Утро“ новина предизвика положителна реакция сред феновете на отбора, а вчера разговаряхме със стария нов футболист на русенския тим.

- Кристияне, добре дошъл! Как се чувстваш?
- Благодаря! Радвам се, че отново ще съм със синия екип. Познавам момчетата, така че няма да се нуждая от време за адаптация. Всички сме приятели. Когато бях в София, се чувах редовно с Преслав Петров и с Мирослав Георгиев, с когото бяхме съотборници в „Спартак“ /Варна/. С тях съм по-близък, но както казах вече, нямам проблеми с никого.
- Знаеше ли как върви отборът през есента?
- Разбира се, даже гледах няколко мача. Видимо е, че отборът расте. Ще се радвам да помогна за продължаване на тази серия от 13 поредни победи. Искам да приключим сезона без загуба и дори без равен мач.
- Преди време треньорът Мартин Цирков много държеше да останеш в Русе. Как се разминахте?
- Отношенията ми с г-н Цирков са чудесни. Разговаряхме често. Никога не съм отказвал категорично да остана в „Дунав“. Просто така се стекоха обстоятелствата и мисля, че той ме разбира.
- Защо не се получиха нещата в ЦСКА 1948?
- Клубът много държеше да бъда част от отбора, но получих много малко игрово време. Аз съм млад човек /Кристиан навърши 21 години в началото на януари/ и искам да играя редовно. Едно е да тренираш ден след ден, друго е да излезеш на терена в официални мачове.
- Как се чувстваш като физическа форма?
- Перфектно!
- Ще те видим ли на първата тренировка днес?
- На линия съм.