Нов клуб ще отвори врати във възрожденско читалище „Зора“, стана ясно вчера. Това е музикално-театралната лаборатория „По пътя на спиралата“, която ще се води от оперния режисьор Аделаида Якимова-Фурнаджиева. 
Хора, които се занимават с артистична дейност, но и обикновени русенци могат да усвоят алтернативни принципи и техники, които ще им помогнат да се чувстват хармонично и равновесно, обясни тя. Нейната лаборатория е предназначена за малки и за големи, които искат да се запознаят с нетрадиционни методики като „Езикът на тялото и техника на говор и пеене“, „Тренинг на усещанията“, „Източно тяло - западен ум“.
Специален акцент се поставя върху метода „Моше Фелденкрайс“, който е известен като „умния“ или осъзнатия подход към човешкото движение, целта на който е общо подобрение и разгръщане на пълния потенциал на всеки. Особено важна е т.нар. Техника Александър - световно признат метод, който се прилага от известни изпълнители и музиканти като Стинг, Мадона и сър Йехуди Менухин, популярни актьори като Кевин Клайн и писатели като Джордж Бърнард Шоу, а също и от The Guardian, BBC и бизнес корпорации като Hewlett Packard. Ще отделим специално внимание и на дихателните техники Пранаяма, обясни Аделаида Якимова-Фунраджиева. И уточни, че  желаещи все още могат да се запишат на тел. 0886726404.