Още първия ден пред пункта на БЧК в бившия Хлебозавод се изви опашка от хора, които чакаха да получат пакетите си с хранителни помощи. В тях има 16 вида продукти: брашно, ориз, спагети, лютеница, консерви - зелен фасул, домати, грах, гювеч, говеждо месо, говежди кюфтета, пиле фрикасе, риба, конфитюр, захар, леща, олио. Те са в чували, чието общо тегло е около 23 кг. 
Получаването на помощите става всеки работен ден от 10 до 14 часа, съобщи директорът на БЧК-Русе Антоанета Ябанозова. Тя уточни, че групите, които имат право на хранителни помощи, са няколко. „Първата и основна са хората, които са получавали енергийни помощи за отоплителен сезон 2018/2019 г. Полагат се още на майки, които са получавали еднократна помощ за първокласник 2019/2020 г., хора с чужда помощ над 90% с доход до 363 лв., хора, които са получавали еднократни социални помощи при бедствия, аварии и кризи и заради пандемията от Ковид-19, приемни родители и майки-осиновителки на деца до 1 година“, обясни още Антоанета Ябанозова.
Помощи ще се раздават до 27 ноември става всеки работен ден от 10 до 14 часа. Заради опашката вчера раздаването е започнало с половин час по-рано, за да се избегне струпването на много хора на едно място. За реда следят служители на полицията и КООРС, за което от БЧК благодарят за съдействието на МВР и Община Русе.