Екипът на прекрасния „Пинокио“ на Кукления театър получи театралната награда „Икар“ в раздела за най-добър куклен спектакъл. Състезавайки се със „Златната гъска“ на куклениците от Бургас и с колегите си от „Малката Кибритопродавачка“ на театър 199 „Валентин Стойчев“, русенската постановка спечели безапелационно първия „Икар“ за театъра на куклите в Малката Виена. 
„Никога не съм си представял, че ще ми се случи да бъда част от спектакъл, номиниран за наградите „Икар“, а още по-малко този спектакъл да бъде награден... И това да е първият ми спектакъл на професионална сцена. Не знам точно какво мога да кажа, освен едно огромно благодаря... Още повече, че това се случва в тази трудна година“. Това сподели Димитър Пишев от екипа на „Пинокио“ след церемонията по награждаването в Народния театър „Иван Вазов“. Наградата приеха четирима от петимата актьори - Светлина Станчева, Ивета Маринова, Димитър Пишев и Мартин Пашов, липсваше само Котарака - Мартин Маринов. Малко е да се каже, че директорката на Кукления театър Теменуга Хараланова беше щастлива. „Благодаря ви, летящи хора!“ - възкликна тя във фейсбук часове след награждаването. 
Два дни преди „Икар“ четиримата - Мартин, Димитър, Светлина и Ивета, грабнаха друга награда: приза „Сивина“, който се връчва ежегодно на куклени театри. Карето актьори, за които миналият театрален сезон беше първи в професионалната им биография след дипломирането в НАТФИЗ „Проф.Кръстьо Сарафов“, спечелиха „Сивина“ с постановката „Вълкът и седемте козлета“ по Братя Грим на режисьорското дуо Мая и Митко Димитрови.