629 нови случая на Ковид-19 в област Русе са регистрирани през изминалата седмица, като от тях 313 са диагностицирани през уикенда. С 2,4 пъти повече болни от предишния седемдневен период Русе се нарежда на пето място в страната.
Областният град държи първенство по инфектирани с коронавирус. От регистрираните 313 през последните три дни над 200 са от Русе, останалите са от Мартен, Николово, Басарбово, Сандрово, Ястребово, Борово, Ценово, Сливо поле, Ветово и Бяла. Вчера диагностицираните с Ковид-19 в областта са едва 51, но малката бройка се дължи на по-малко изследвания с PCR в събота.
През почивните дни четирима пациенти загубиха битката с коронавируса. Това са 74-годишен мъж от Басарбово, който почина в болница „Медика Русе“, 64-годишна жена, която бе на лечение в Белодробната болница, жена на 78-години, настанена в МБАЛ „Юлия Вревска“-Бяла и жена от Русе, чиято възраст не се съобщава от РЗИ. За изминалата седмица починалите от коварния вирус вече са 8, а от началото на пандемията -  37 на възраст между 50 и 91 години. 16 от починалите са жени, а 21 са мъже. Добрата новина е, че има все повече излекувани - за една седмица те са 61, което е с 32 повече от предходната.
По данни на здравната инспекция броят на диагностицираните с коронавирус в областта от март насам е 1446, като активните случаи са 936. 121 от тях са на лечение в четирите болници, 815 са по домовете си.