Когато работите от вкъщи, този дом може да бъде навсякъде. И така, защо да не създадете своето работно място на тропически остров? С пандемията COVID-19, която принуждава все повече хора да работят отдалечено, Мавриций се превърна в поредното допълнение към нарастващия списък на страните, които въведоха нови дългосрочни визови програми, за да привлекат хора, които работят дистанционно.

Новата Premium виза за пътуване за Мавриций е достъпна за всички чужденци и е валидна до една година и може да бъде подновена. Пътуващите, които се интересуват от продължителен престой, трябва да пристигнат в тази островна държава като турист, пенсионер или като професионалист, пътуващ със семейството си и възнамеряващ да работи дистанционно.

Кандидатите трябва също да представят доказателство за своите дългосрочни планове и да имат подробности за пътуване и здравно осигуряване за първоначалната част от престоя си. Както при повечето програми в новата вълна дългосрочни визи, посетителите в Мавриций нямат право да влизат в работната сила на страната и трябва да имат източник на доходи извън Мавриций. Други подкрепящи доказателства, които трябва да бъдат предоставени, включват подробности за целта на посещението на кандидата и настаняването му, както и други основни изисквания за имиграция.

Онлайн платформата за Premium Travel Visa все още не е достъпна, но скоро ще бъде, споделят държавните служители. Повече информация ще намерите на официалния уебсайт на Съвета за икономическо развитие на Мавриций.

Мавриций е островна държава, разположена край източния бряг на Мадагаскар, и обикновено привлича посетителите със своите тропически лагуни, плажове с бял пясък и възможности за туризъм в буйни зелени гори. 

Според т университета “Джон Хопкинс”, островната държава е имала 439 потвърдени случая на COVID-19 и 10 смъртни случая. Всички входящи пътници трябва да изпълнят 14-дневна карантина. Пътуващите трябва също да представят доказателство за отрицателен PCR тест, направен не повече от седем дни преди датата на отпътуване на полета им до Мавриций, както и да се подложат на тестове в деня на пристигане и отново в седмия и 14-ия ден от престоя си.