Цели кръгове от първенствата на Първа и Втора лига могат да бъдат отложени, ако кризата с коронавируса се разрастне. Това заяви президетът на „Славия“ и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов, в чийто клуб има бум на заразени от COVID.

Босът на „белите“ разкри, че в отбора има още повече инфектирани футболисти с коронавирус „Продължат ли нещата така и в другите отбори, може да се наложи да отложим някой от кръговете. Ще видим, ще обсъдим въпроса с останалите членове на Изпълкома“, категоричен бе Стефанов.

Той определи положението на "Овча купел" като "страшно". Както е ясно, във вторник от „Славия“ съобщиха за деветима болни и пожелаха отлагане на мача с „Ботев“. „Канарчетата“ обаче отказаха. По протокола на БФС, ако заразените играчи станат 10, двубоят автоматично се отлага.

„Ситуацията в „Славия“ с COVID-19 стана страшна, оплака се пред „Блиц“ Венци Стефанов. - Вече заразените при нас нараснаха на 11. От тях 8 са футболисти. Днес чакаме нови тестове. При положение, че има още двама играчи и бройката им се увеличи минимум на 10, ще трябва да отлагаме мача с „Ботев“ (Пловдив), а и следващия ни двубой, защото момчетата ще са под карантина. Хубавото е, че никой не е с много тежки симптоми.

Повечето го карат леко.

Като ви казвам "страшно", имам предвид, че се нарушава ритъмът ни, подготовката ни. Освен това имаме и четирима контузени. Няма кой да тренира, камо ли футбол да играе", сподели босът на „Славия“.

Освен ситуацията с COVID пандемията в българския футбол, на заседанието на Изпълкома бяха приети и нормативните уредби преди конгреса на 11 декември, на който ще бъде избрано ново ръководството на БФС.

„Приети бяха съставите на комисиите за подготовка на конгреса, за подготовка на документите законгреса, както и за промени в Устава на БФС. Приети бяха и правилата за издигане на кандидатура за президент на БФС, като постъпилите предложения от клубове, придружени от писмено заявление за съгласие и декларация за конфликт на интереси от страна на самия кандидат, ще бъдат приемани в деловодството на БФС най-късно 15 дни преди датата на провеждане на Конгреса (до 17:30 ч. на 26 ноември 2020 г.) и ще бъдат обявени най-малко 10 дни преди датата на провеждане (т.е. до 17:30 ч. на 1 декември 2020 г.)", информира официалният сайт на футболната централа. Заради мерки за безопасност след заседанието на Изпълкома липсваше традиционната пресконференция, а всички решения бяха обявени онлайн.