Суперкупата ще се играе на 26 юли

Новото първенство ще стартира със седмица по-късно от определеното - от 1 август, съобщи "24 часа".

Причината е в серията положителни тестове на играчи, която бе продължена от пловдивските “Локо” и “Ботев”, както и от русенския “Дунав”. Преди това положителни имаше в “Славия”, “Етър”, ЦСКА, “Царско село” и “Черно море”. Във втора дивизия положителни имаше в “Локо” (Горна Оряховица) и “Миньор” (Перник). Положението при перничани е доста сериозно, защото 12 човека са изолирани на лагера в Ковачевци.

Към тях от вчера се присъедини и “Септември” (София), който обяви положителна проба на вратаря си Филип Димитров, който напуска тима и отива в “Септември” (Симитли), но трябваше да остане поне до баража за елита, но сега отпада за мача.

Целта е да се даде малко време на клубовете да възстановят състезателите си и да вземат по-добри мерки за тяхната изолация.

Така първенствата и в двете професионални лиги ще стартират едновременно.

Решението да се отложи стартът на новото първенство означава, че двубоят за суперкупата между “Лудогорец” и “Локо” (Пд) ще бъде изигран в неделя, 26 юли, най-вероятно на националния стадион.

В момента това не е актуално, защото и без това няма да бъдат допускани зрители, което се отнася вероятно и за първите кръгове от новия шампионат.

Положението с инфектираните в “Локо” (Пд) много се усложни, след като стана ясно, че може да има повече от 7 заразени.

Първоначално от клуба обявиха, че петима играчи са с положителни проби. Другите двама са домакинът и пресаташето. След това се оказа, че има още четирима. 

По-късно на спешни тестове бяха пратени шестима юноши, които евентуално да попълнят групата на тима за двубоя с ЦСКА снощи, както и за последния двубой - в София срещу “Левски” в неделя.

Радостното е, че нито един от играчите, които по незнайни причини останаха анонимни, не е в тежко състояния и вероятно ще се възстановят за мача за суперкупата.

Двамата от “Дунав”, които са с положителен тест, също бяха запазени в тайна. По-късно обаче стана ясно, че това са вратарят Винченцо Ангелов и защитникът Любен Николов, които се почувствали зле след двубоя с “Ботев” (Враца). Веднага всички останали били пратени на допълнителни тестове, за да се види състоянието им.