От четвъртък, 29 октомври, учениците от целия гимназиален етап минават на онлайн обучение. В домашни условия дистанционно ще се обучават около 260 хиляди ученици в класовете от 8-и до 12-и. Същото се отнася и за студентите в цялата страна.

Далите положителен тест за COVID-19 в страната са 525 ученици и 522 учители. Близо 14 хиляди са учениците, а 400 учителите, поставени под карантина в страната.

На този етап малките ученици – от първи до седми клас, остават в класните стаи. По-рано държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предположи, че е възможно и те да си останат вкъщи в близко бъдеще. Всичко зависи от развитието на епидемичната обстановка в страната.

Гимназисти и студенти ще се обучават дистанционно в следващите 14 дни – до 12 ноември.

Освен това се преустановяват и груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска за дейностите по интереси и занималните за ученици в начален и прогимназиален етап на образование.

Преустановяват се присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие.