Да изберем красива детска рокля понякога може да бъде мисия „прекалено трудна”. Причините са няколко – на първо място търсим нещо, което да хареса и на нас, и на малкото ни момиче. Често децата искат да приличат на родителите си, но друг път имат съвсем изявен вкус и предпочитания, които могат рязко да се разминават с нашите. На второ място – родителят винаги съблюдава за това материята да бъде качествена и естествена, съобразявайки се с факта, че детската кожа е много чувствителна и по-податлива към алергии. На трето, но не последно по важност, място, трябва да споменем, че децата рядко мислят дали една дреха ще бъде удобна. Ето още една страна, за която трябва да мислим ние – роклята да бъде такава, че с нея да може да се играе, тича и кляка, без да създава дискомфорт.

Как да си помогнем при избора на ежедневни детски рокли – ще споделим няколко хитринки по темата:

   1. Обсъдете с дъщеря си какво е нейното виждане и предпочитание за рокля.

Изключително важно е да показваме на децата си, че тяхното мнение има значение. Те имат право да се изразяват, да имат предпочитания, да имат любим цвят или да искат дадена рокля. Когато чуете мнението ѝ, изкажете своето, като накрая стигнете до разумен консенсус. Ако тя иска лилава рокля – чудесно, изпълнете го. Ако иска тънка, лятна рокля за събитие през зимата – поговорете по темата, че тази рокля не е подходяща за сезона, а докато дойде лятото тя ще е пораснала много и няма да може да я облече. Ако не се е сетила, че дългата рокля ще ѝ пречи да се забавлява, то вместо да отрежете категорично „не”, без обяснение, кажете спокойно, че ако е с нея, докато другите се забавляват, тя ще трябва да стои на масата, защото ще я настъпва и ще се спъва.

   2. Преди да отидете в магазина, проверете онлайн магазините.

Ще се изненадате колко весело е пазаруването из интернет с вашата малка принцеса, на дивана вкъщи. Може да разгледате в пъти повече модели, отколкото на място и да стигнете по-бързо до консенсус. Освен това ще си спестите публични спорове и тръшкане, а с това и много нерви.

   3. Помислете кои марки детски дрехи могат да предложат трите най-важни критерии – красив дизайн, качествена материя и разумна цена.

Всеки може да направи едно кратко проучване в интернет, но ние ще ви дадем следните предложения. За ежедневни, фешън и удобни роклички, ще ви насочим към марката Guess Kids. Ако се интересувате от по-официални роклички, подходящи за специално събитие, то Abel & Lula са фаворит в класацията. Mayoral съчетават донякъде горните две – техните рокли могат да бъдат подходящи както за ежедневие, така и за някой важен повод.