Бившият старши треньор на „Дунав“ Людмил Киров изчезна от „радарите“ през последно време. Чухме само, че ще се запише в курс за „Про Лиценз“, най-големия диплом у нас и в чужбина за наставник на елитни отбори. За да разбере повече, „Утро“ се свърза с него.
- Г-н Киров, как я карате?
- Почивам си и чакам нови предизвикателства. Сигурен съм, че един ден ще бъда старши треньор на много сериозен отбор. „Дунав“ беше школа, любов, но и голяма мъка. Изхабих сума нерви. Важното сега е да завърша курса за „Про Лиценз“. Кандидатите са 72, а бройките - само 25.
- Има ли нещо, което да ви свързва още с „Дунав“?
- Винаги ще си остана дунавец, но може би не е тайна, че имам да получавам заплати със задна дата. Нали всеки работи за нещо! Парите са от времето, когато клубът се управляваше от президента-фен /визира д-р Симеон Симеонов, б.а./.
- За каква сума става въпрос?
- Няма защо да я цитирам, само ще кажа, че последните пари, които взех от „Дунав“, бяха 1200 лева. И то получени през февруари.
- Как ще се реши проблемът?
- Имах среща с новото ръководство в лицето на Деян Йорданов и Мартин Цирков. Срещнах разбиране, аз също направих своята крачка - приех да намаля дължимото ми възнаграждение с 30 процента. Оттук нататък ще се надявам, че заплатите ми ще се изчистят на части. Знам, че на Йорданов и Цирков им е трудно и ги разбирам. Всъщност, те имат да носят сериозен кръст. Доколкото знам, клубът има борчове от близо 150 000 лева пак от време оно. 
- Как така?
- Ами така. Помните ли, че беше дошъл един турски футболист Беркан Дорду, който не изигра и минута! Доколкото чувам, само този човек има претенции за 22 000 евро. 
- Мътна история и ново пет! А ходите ли на мачове на новия „Дунав“?
- Гледах две-три срещи. В този тим има няколко момчета, които, докато бях старши треньор, се бяха взели едва ли не за звезди и държаха да са футболисти в първенството на Първа лига. От това, което видях, май не се справят добре и в Трета. Но да му мислят треньорите. Искрено им желая успех. Искам да кажа още, че Деян Йорданов и Мартин Цирков ми изглеждат като доста добро ръководство. Млади са, почтени са, мислят и работят за „Дунав“ с чисто сърце. Стискам им палци и призовавам Русе - като бизнес и общественост, да им помагат. Знам, че не им е никак лесно.