Новото ръководство на запратения в Трета лига „Дунав“ следва плана си за укрепване на клуба и връщането му в професионалния футбол, стана ясно от изслушването на Деян Йорданов и Мартин Цирков на вчерашното заседание на общинската спортна комисия.
Клубът развива 12 юношески отбора с над 300 деца, а мъжкият отбор е изграден от русенски момчета на възраст около 18 години, мотивирани да се докажат пред публиката в родния си град.
Въпреки изпадането си от елита, клубът успя да удължи договора си за подпомагане от хазартния оператор „Ефбет“ и да привлече още един спонсор - фирмата от същия бранш „Уинбет“. Това разказаха Йорданов и Цирков пред общинските съветници, от които получиха пълна подкрепа за разсрочване на дълговете на предишния собственик към „Спортни имоти“ за наем на Градския стадион. Сумата е 38 250 лева и по предложение на кмета Пенчо Милков ще се изплаща по облекчена схема.
Отборът очаква помощ и от русенския бизнес, с чиито представители е насрочена среща на 28 октомври. 
Оптимистичен за устойчивото развитие на „Дунав“ е фактът, че организираните през август дарителски инициативи в полза на клуба са осигурили 71% от нужните за месечната издръжка на клуба средства.