Добри и опитни футболисти сами се предлагат за договор с русенския клуб, научи „Утро“. Според наши източници това са играчи, чиито сегашни отбори не се радват на особено силно финансово здраве. От друга страна, щабът на дунавци се оглежда от поне месец за попълнения, които да освежат отбора след изключително тежкия есенен сезон. След поредицата от контузии и след раздялата с Василен Марков и Преслав Петков старши треньорът на отбора Людмил Киров е изправен до стената в задачата да подбере що-годе някаква прилична единайсеторка за сложния домакински мач в понеделник срещу „Спартак“ /Плевен/.
Най-сериозен изглежда дефицитът в атака. Преди месец по тази линия били проведени разговори с нападателя на „Литекс“ /Ловеч/ Илиян Капитанов. Той дори идвал в Русе, но високите му финансови претенции отказали ръководството на клуба от нататъшни преговори.
Всъщност това е най-големият проблем - дали „Дунав“ може да отговори с добри условия на набелязани за привличане футболисти.
А в полезрението на техническият щаб са вече няколко играчи, научи „Утро“. Ние сме наясно с техните имена, но няма да ги цитираме. Става дума за вратар, двама защитници, двама халфове и още толкова нападатели. Като визитки изглеждат добри находки, важното е да се стигне до подписване на договори, защото сега отборът буквално се мъчи от липсата на футболисти дори като бройка.
Извън строя са Мартин Костадинов и Денислав Минчев, Мартин Петков, Василен Марков и Преслав Петков си тръгнаха, а след всяка контузия на играч на конкретен пост липсва негов равностоен заместник.
Задачата пред дунавци до края на сезона е да стиснат зъби в още два мача - в понеделник срещу „Спартак“ /Плевен/ и на 19 ноември срещу „Арда“ /Кърджали/ в турнира за купата на България.
Иначе няма никакво съмнение, че за ръководството на клуба и старши треньора Людмил Киров зимата се очертава да е много гореща.