Разгорелият се в навечерието на новата 2020 година интернет-скандал с раздавани шамари от страна на млада шофьорка на кръстовището на Пантеона, стигна до разглеждане от съда, но не заради повдигнати обвинения, а покрай съставен акт на водача, на който бе четено гневно „конско“. 
Историята, която е типичен пример за улично правосъдие, стана публично достояние, след като очевидец засне видеоклип с телефона си и го разпространи в социалните мрежи, като разбуни духовете и предизвика лавина от коментари и широк обществен отзвук. Основният ропот на хората бе по отношение на поведението на водачката на лъскавия джип, за която по-късно стана ясно, че е приятелка на сина на бившия общински съветник Орлин Танов, който вече е покойник. Повечето коментари осъждаха арогантното поведение на жената, дръзнала на оживено кръстовище да се разправя на висок тон и с наставнически стил с водача, който я е ядосал. Оказва се обаче, че засега той е единственият наказан за шумния случай, след като Пътна полиция го е санкционирала за това, че е сякъл пътя на луксозното „Порше Кайен“. Той обжалва наказателното постановление пред състав на Русенския районен съд, който прецени, че заслужава глоба, но далеч по-ниска и я намали от 200 на символичните 20 лева. Решението може да се обжалва.
Според съда е безспорно, че шофьорът на „Опел Зафира“ е направил нарушение, докато се движи по бул.“Скобелев“ в посока Кръговото кръстовище. Тогава в същата посока карала водачката на „Порше Кайен“, когато до пешеходната пътека на ресторант „Пристан“ младежът минал безразсъдно от лява в дясна лента, при което й сякъл пътя. За да избегне катастрофа жената завъртяла волана на джипа надясно, качила се на тротоара и ожулила оградно колче.  
Именно заради опасното поведение дамата решила да потърси сметка на засеклия я водач. За поведението си той бил глобен от Пътна полиция за причинено ПТП с имуществени вреди. Съдът обаче не се съгласи с квалификацията на деянието и посочи, че щетите по джипа са повече от минимални и обстойни огледи на колчетата показали, че няма следи от пресен удар по тях, а по-скоро от предишни произшествия. И тъй като на практика щети липсват, намали глобата му на 20 лева. Посочено бе обаче, че водачът заслужава наказание за това, че с поведението си зад волана е застрашил живота и здравето на околните, особено на водачката на джипа, която била принудена да направи опасна маневра, но тъй като такова обвинението не му е предявено навреме, няма как това да стане тепърва в съдебна фаза.
Иначе казусът търпи развитие и в друга насока - срещу шофьорката е образувано дело за хулиганство и предстои разнищване на ситуацията и от този ъгъл.