Галерия с артистично изработени портрети на целия състав на Кукления театър въвежда зрителите от вчера във фоайето преди зрителната зала. Художествените образи са дело на русенската фотомайсторка Мирела Партинова, която е открила най-характерното за всеки от екипа на магьосниците, които първи въвеждат най-малките човеци във вълшебния свят на изкуството. 
Фотопортретите запознават зрителите както с актьорите, така и с хората „зад кадър“ - режисьорите, художниците, майсторите на куклите, на осветлението, на всичко, без което театърът е немислим. 
Тази изложба е част от поредицата събития, които посвещаваме на 60-годишнината на нашия театър тази година, каза директорът на трупата на куклениците Теменуга Хараланова. След откриването снощи бе показан за пореден път спектакълът „Пинокио“, който е с две номинации за авторитетната театрална награда „Икар“. 
На 15 октомври „Пинокио“ ще види и столичната публика, а церемонията по връчването на наградите „Икар“ ще се състои на 31 октомври в Народния театър „Иван Вазов“. За съжаление, заради пандемията с Ковид-19 в нея ще участват само директорите на театрите, а екипът на спектакъла ще очаква обявяването на резултатите извън салона.