18-годишен ученик в близка гимназия е заловен при опит да открадне две кожени якета от магазин в Мол Русе.
В сряда около 15.30 часа дванайсетокласникът влязъл в магазина, а негов съученик останал в коридора да го чака. Момчето влязло в пробната с две кожени якета, успяло да махне от тях индикаторите с чипове, които се свалят след плащане на касата, сложило ги в черна найлонова чанта и тръгнало да излиза от магазина. В това време обаче продавачка проверила съблекалнята, видяла счупените индикатори, небрежно хвърлени на пода, и викнала „Дръжте крадеца!“. Момчето хвърлило якетата и побегнало заедно с приятеля си, но охраната ги задържала.
След откарването на момчетата във Второ районно в неуспелия крадец била намерена една доза марихуана, за която казал, че е за негова употреба. 
За кражбата е уведомено ръководството на гимназията.
Подобни кражби на дрехи бяха нашумели през миналата година в Русе. Момчета и момичета масово изрязваха индикаторите от блузи и фланели в пробните и ги изнасяха, а след това маскираха дупките с артистични кръпки. Продавачките обаче реагираха бързо и започнаха да ловят подрастващите крадци, а мълвата за това потуши поривите на тийнейджърите да си вдигат адреналина с набези по магазините.