КНСБ започва проверки за условията на труд в промишлените предприятия в Русе, 92 от които се смятат за потенциални замърсители на въздуха в града. Това съобщи президентът на конфедерацията Пламен Димитров, който вчера се срещна с кмета Пенчо Милков заедно със заместника си Пламен Нанков и местната синдикална лидерка Боянка Димитрова.
Изключително важно е да водите борба за интересите на хората и качеството на работната среда, коментира Милков и посочи, че това трябва да е основен приоритет за синдикатите заедно с доходите на работещите.
Благодарение на схемата 60 на 40, която правителството успешно осъществява, няма да се сбъднат песимистичните ми прогнози за 300 000 безработни до края на годината. Това заяви по-рано Пламен Димитров, който вчера проведе форум за социалния диалог с участието на местни синдикалисти.
В резултат на въпросната схема бяха загубени едва около 75 хиляди работни места, така че до края на декември очаквам регистрираните безработни да бъдат не повече от 270 000 души, каза Димитров. 
Вчера той посети „Каолин“ във Ветово, където се отбелязва бързо възстановяване на фирмата след спада в началото на пандемията, и „Напоителни системи“. Пред журналисти и по-късно пред синдикални лидери той припомни, че настояването на КНСБ държавата да задели сериозни средства за развиване на дигиталните умения, вече е оценено и от 2021 г. за това са предвидени част от 25-те млрд. лв. евросредства, отпуснати за възстановяването след пандемията с коронавируса.