Една от най-големите детски градина в града, в която втори дом намират 310 деца, е с нов директор, след като за ръководното място бе обявен конкурс, а резултатите от него вече са публикувани на сайта на Община Русе. 
Очаква се в сряда Диана Калбанова да встъпи официално в длъжност начело на ДГ „Здравец“, след като бе класирана на първо място с една точка преднина пред настоящия директор Доброслава Стоянова.
Рокадата предизвика вълнения сред част от родителите на деца, записани в градината, които подозират, че новоизбраният директор се ползва от протекции на високо ниво. Твърди се, че като учителка в друга детска градина - „Чучулига“, нейни възпитаници са били две от децата на кмета Пенчо Милков. 
Недоумение сред недоволните родители буди и фактът, че конкурсната комисия е била в сравнително тесен състав и в нея не е бил включен например представител на Регионалното управление на образованието /РУО/. По закон няма задължително изискване експерт от службата да влиза в състава на комисията, но практиката е показала, че почти винаги такъв се включва, тъй като именно РУО е ангажирано с управлението и контрола не само на училищното, но и на предучилищното образование и осъществява методическа подкрепа на детските градини.
До обявяването на конкурса, който вече веднъж бе прекратен през лятото, но впоследствие обявен повторно, се стигна, тъй като Стоянова е временен директор и изпълнява длъжността до обявяване на процедура за избор на постоянен. Неформално обаче се говори, че тя е жертва на „чистка“, тъй като е назначена на управленския пост от предходната общинска администрация. „Утро“ я потърси за коментар във връзка с горчивия привкус след приключилия конкурс.
„Хората много добре знаят каква е ситуацията. Аз съм удовлетворена от постигнатото в градината през изминалата година“, бе единственото, което пожела да каже Стоянова, като посочи, че вероятно няма да обжалва решението и ако има възможност, би продължила да работи в градината като учителка.