Тривиална ситуация на пътя, при която румънски тираджия бил засечен да паркира камиона си неправомерно на кръстовище, му донесе присъда. Причината - първо шофьорът се опълчил на полицейско указание да премести камиона, а впоследствие, щом се стигнало до писане на фиш за нарушението, подхвърлил на униформените две банкноти от по 10 евро.
Случаят е от 15 септември, около 16.15 часа в Бяла, когато полицаи обяснили на водача, че според закона трябва да спре на поне 5 метра отстояние от кръстовището. Той обаче се отнесъл пренебрежително към забележката им и помислил, че ще им замаже очите с подхвърлените пари, но това не само че не станало, но моментално дошли разследващи, които го обвинили в предлагане на подкуп.
Делото вече стигна и до съд, където румънецът призна за стореното и поиска съкратен процес, а магистратите преквалифицираха престъплението в по-леко - опит да даде подкуп, тъй като униформените не били взели парите. Така се стигна до наказанието - 6 месеца условно, 3 години изпитателен срок и 1000 лева глоба. Присъдата може да се обжалва.