Известният с бурното си престъпно минало и натрупани над 20 присъди 60-годишен Георги П. ще продължи престоя си в затвора, след като при последното си пътуване от Белене до Русе се сдоби с нова присъда - 3 години затвор за укрити данъци. Наказанието може да се обжалва.
Справка показва, че опитният бизнесмен е съден и за измами, и обсебвания, но последно се изправи пред Окръжния съд за спестено ДДС в размер на 74 720 лева през 2006 и 2007 година. Тогава той бил регистриран като едноличен търговец и извършвал строителство и ремонт. Част от клиентите му били големи фирми, имал завидни поръчки на територията на страната, затова решил да си спести дължими данъци и да прибере повече пари в собствения си джоб. Издавал фиктивни фактури, според които трупал разходи, така че като теглел чертата, да дължал по-скоро скромни суми на НАП. В един от случаите дори намесил втора фирма, уж подизпълнител, която наел, за да извърши ремонт, но впоследствие се оказало, че тя работи само по документи, а не и на практика.
Поредната му схема била разобличена, а 13 години по-късно бизнесменът поиска съкратен процес, като не оспори обвиненията срещу себе си. Така той бе осъден на 2 години затвор, но наказанието му бе групирано с предходни присъди в Русе и Бяла и се увеличи на общо 3 години решетки, както и да плати на държавата 74 720 лева с лихвите.
Присъда за укрити данъци чу и дама, която към датата на извършване на данъчните престъпления, които я изправиха пред съда, е била на 18 години. Тя също призна обвиненията, че през 2013 и 2014 година е спестила 38 533 лева на хазната, поиска бърз процес и бе осъдена на 2 години условно с 3 години изпитателен срок и да се издължи с лихвите на държавата. Присъдата може да се обжалва.