Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на "Ролан Гарос". Тя изглеждаше доста убедителна днес на корта. Победата й дойде след малко повече от час игра и при игра 2:0.

Капризното парижко време не успя да попречи на Цветана Пиронкова да постигне петата си победа след завръщането й на корта.

В днешния двубой в първия сет двете тенисистки си размениха общо 6 пробива. Всичко започна с 3:0 за Цвети, след това Петкович опита да се върне в частта, но в крайна сметка тя приключи с 6:3 в полза на Пиронкова.

Вторият сет стартира с ранна размяна на пробиви. Цвети обаче направи решитерлна стъпка с нов брейк в шестия гейм, който се оназа и достатъчен за успеха с 6:3.

В следващия кръг тя ще срещне добре познат съперник. Носителката на 23 тиили от големия шлем Серина Уилямс, която преди минути отстрани сънародничката си Кристиан с 2:0 сета.

"Мисля, че направих добър мач. Започна добре мачът. Тя успя да се върне с пробив, но в крайна сметка мисля, че поддържах едно добро ниво и това в крайна сметка ме доведе до победата. Времето е наистина студено и влажно, което е проблем за самите топки и кортовете, защото стават много тежки, но трябва да се приспособим, нали затова сме професионалисти", каза Цветана Пиронкова.

Повторението на четвърт финала на US Open между Пиронкова и Уилямс естествено ще бъде в ефира на БНТ 3.