Докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред местни жители в село Лесидрен, община Угърчин.

"Докато има пандемия, ще бъде така. Вчера говорих с началника на синдиката. Мислим за вас, но не може едновременно и да индексираме и по 50 лева отгоре да даваме, защото за радост вие сте много, това са по 108 млн. на месец“, каза той и допълни:

“Щом свърши пандемията, вчера говорих със синдикатите и социалната министърка, ще го направим и това“.

Премиерът коментира във Фейсбук и вчерашните частични местни избори, на които ГЕРБ побеждава в 11 населени места, а в две е на балотаж.

 

Той определя резултатите като "добра представителна извадка": "Водихме люта битка с БСП и ДПС, които бяха заедно, както и са единни в парламента. И ние отново ги победихме. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондиция", пише още Борисов.

Преди това премиерът пожела успех на бившия втори човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов, който вчера официално учреди партията си "Републиканци за България".

"Само му пожелавам успех. Няма как да коментирам нещо за човек, който 20 години е бил при мене и сега да кажа нещо лошо. Пожелавам му успех. Ние сме като едно семейство. След 20-годишен брак сме се разделили. Той си има ново семейство, при мене останаха децата", каза Бойко Борисов по време на посещение в Ловеч.