Тийнейджърите на „Дунав“ не успяха да окажат съпротива на опитния тим на „Черноморец“ /Балчик/ и инкасираха най-тежката си загуба от началото на сезона - 0:3. Домакините бяха пълни господари на терена и пропуснаха още доста положения, а младоците на „Дунав“ изглеждаха стресирани, често реагираха припряно, бъркаха с пасовете и затова играта не вървеше. За цял мач те направиха една добра атака, при която спечелиха дузпа. Но капитанът Диян Димов, който вчера отпразнува 35-ия си рожден ден, отново имаше малшанса да пропусне - за втори път от бялата точка във втори пореден мач.
Футболистите на „Черноморец“, повечето от които с по 5-6 сезона в професионалния футбол, поведоха още в 5-ата минута с гол на Даниел Димов. Ивайло Русев покачи на 2:0 веднага след почивката. Някаква плаха надежда за обрат даде отсъдената в полза на русенци дузпа в 63-ата минута, която обаче отново не се превърна в гол. И очевидно старши треньорът Илиян Памуков трябва да помисли за друг изпълнител на 11-метровите удари, за да бъде свалено психологическото напрежение от ветерана. В 79-ата минута Мирослав Начев оформи крайното 3:0 за „Черноморец“.
За русенци срещата пропусна Преслав Папарков, който се контузи на загрявката и трябваше да бъде заменен от Искрен Анчев. „Дунав“ започна в състав Винченцо Ангелов, Димитър Тодоров, Искрен Анчев, Мерт Тасим, Иван Бакалски, Мартин Иванов, Диян димов, Константин Митев, Атанас Стамболов, Джон Хасан, Александър Кирилов.