Два кабинета по информатика и информационни технологии в Математическа гимназия „Баба Тонка“ ще бъдат обзаведени с 30 модерни компютъра, осигурени от Бизнес Парк Русе и фирма „Фор Фит“, която продава в цял свят дигитален продукт за здравословен начин на живот и има офис в Биснес парка. В петък дарението беше предадено на директора на учебното заведение Галя Бобева от изпълнителния директор на „Ирис“ АД Ростислав Димитров и техническия директор на „Фор Фит“ Вихрен Ганев - и двамата бивши възпитаници на гимназията. 
В края на миналата година отправих апел към наши бивши ученици, които сега имат собствен бизнес и могат да ни помогнат за подмяна на остарялата техника в кабинетите, което ще даде възможност за спокойно и успешно реализиране на учебната програма по информационни технологии и информатика. Благодаря на Ростислав и Вихрен за бързата им реакция, организация, доставка и за самото дарение, което ще помогне на нашите възпитаници да постигнат още по-добри резултати. Вярвам, че този жест ще бъде пример за учениците и след време и те ще го последват, защото ако вас ви няма, ние много трудно ще съществуваме и ще се развиваме с този ограничен бюджет за училищата, обърна се към Ростислав Димитров и Вихрен Ганев директорката Галя Бобева и им връчи свидетелства за дарение.
Добра илюстрация за необходимостта и навременността на жеста е разказаната от ръководителката на направление Информатика и компютърни технологии Силвия Йорданова история. Дванадесетокласник в гимназията си купил нов компютър и като чул, че любимото му училище е в затруднение с техниката, дарил старата си конфигурация, която била много по-добра в сравнение с тези, които били в специализираните кабинети.
Дойдох в бившето си училище и установих, че характеристиките на компютрите, с които работят учениците, са като по по-предния ми мобилен телефон. Знам, че въпреки това гимназията успява да вземе призови места в състезанията по информатика и затова с Ростислав решихме да помогнем с каквото можем. Надявам се занапред в това дело да се включат и други фирми и постепенно техниката на гимназията да бъде подновена изцяло, каза инициаторът на дарението Вихрен Ганев. 
Трудът вече се измества от физически към умствен и тези нови конфигурации ще спомогнат за развиване на нужните умения за бъдещето на днешните ученици, допълни Ростислав Димитров.